Verkstadens historia

Frosts Väggursverkstad Eftr har sitt ursprung från företaget Hagstens Ur Optik. Det startades av Petrus Hagsten år 1905 i Falun. Den första butiken låg på Åsgatan och låg i samma område i drygt 100 år.

En av urmakarna på firman köpte loss butikens verkstad 1959. Det var Sven Frost som köpte den och drev verkstaden i egen regi och under eget namn. Det gjorde han framgångsrikt under nästan 40 år fram till pensioneringen 1998.

Jag övertog då verksamheten och har fortsatt med inriktningen på reparation av bords-, vägg- och golvur. Efter knappt 10 år flyttade jag och tog med verkstaden till Väddö. Där finns jag idag och har den inriktningen som huvudsyssla.

Mattssons Ur-service startade jag upp 1986 i Karlstad där jag då arbetade. Verkstaden för armbandsur och fickur har kontinuerligt uppgraderats och är anpassad för de flesta jobb på både äldre och moderna ur.

Läs mer om vår urmakares historia eller ta kontakt om det är något mer du kanske vill veta om våra klockreparationer på vår urverkstad.

Vår urverkstad har anor tillbaka till 1905